De Bark van de Broers – Hans Baumann

Een reactie plaatsen

december 31, 2012 door leesfabriek123

Titel:         De Bark van de Broers
Auteur:      Hans Baumann
Genre:       Reisverhaal
Thema’s:   ontdekkingsreizen, vriendschap, spanning, avontuur
Blz.:         184
Door:        Linda

Waar gaat ‘De Bark van de Broers’ over?

8811Twee vissersjongens, broers, vechten voor Hendrik de Zeevaarder bij Tanger en gaan mee met een ontdekkingsreis naar Afrika. De broers Aïres en Tinoco, twee vissersjongens gaan op een ontdekkingsreis met Hendrik de zeevaarder. De loods Nuno Tristao zorgt dat ze een goede opleiding krijgen in zwaardvechten, maar ook in kaarttekenen en kaartlezen.

Het eerste deel gaat over de tocht naar Tanger, de stad die de zonen van Koning Joao, willen veroveren. Beide visserszonen nemen moedig deel aan de strijd, maar ze nemen de stad niet in. Deel twee handelt over de ontdekkingsreis naar de Bitterrivier (Rio Grande), waar Aïres uiteindelijk moet besluiten zijn stervende broer achter te laten om het leven van anderen te redden.

Bron: http://www.zaalbooks.nl/boek/8811/de-bark-van-de-broers

Waarom zou ik dit boek lezen?

Het is een makkelijk boek om te lezen en daarom erg geschikt voor de beginnende lezer. Het neemt je mee op mooie reizen. Door de heldere beschrijving krijg je een mooi beeld van de plekken waar de jongens langskomen. De schrijver gebruikt geen moeilijke woorden. Je kunt je ook goed inleven in de hoofdpersonen, waardoor het boek nog spannender wordt en echt voor je gaat leven.

Het boek is niet heel dik, dus als je nog niet veel leeservaring hebt, is dit een prima begin. Voor de wat gevorderde lezer is dit boek geen aanrader.

Plaats een reactie