Griekse Mythen – Imme Dros

Een reactie plaatsen

december 31, 2012 door leesfabriek123

Titel:         Griekse Mythen
Auteur:      Imme Dros
Genre:       Historische verhalen
Thema’s:   Griekse mythen, geschiedenis
Blz.:          471
Door:         Linda

Waar gaat ‘Griekse Mythen’ over?

Drosmythen(1)Herakles en de Augiassstal; Iason, Medeia en het Gulden Vlies; Daidalos en Ikaros; Ariadne, Theseus en het labyrint; Midas, Orfeus, Narkissos, Eros en Psyche, Orestes en Elektra, Antigone, Oidipous. Het zijn de mythologische figuren van wie iedereen heeft gehoord en van wie iedereen het verhaal nou eens precies zou willen kennen.

Dat kan op een zeer ontspannen en aangename manier met de prachtige hervertellingen van Imme Dros. Dit heerlijke leesboek is tegelijk een fantastisch naslagwerk, dankzij de uitvoerige namenlijst, familiestambomen en landkaarten.

Bron: http://www.uitgeverijathenaeum.nl/web/Boek-5/9789025308841_Griekse-mythen.htm

Waarom zou ik dit boek lezen?

In dit boek vertelt Imme Dros is alles over de Griekse mythen. Niet op een saaie manier, maar als een soort losse verhalen die bij elkaar een groot verhaal vormen. Het boek is vlot en leesbaar geschreven, waardoor je je niet door de verhalen heen hoeft te worstelen. Om het nog duidelijker te maken, vind je achterin het boek stambomen en landkaartjes. Ook staan er mooie tekeningen in het boek.

Het is misschien niet echt een roman, maar het is wel degelijk een mooi en interessant boek als je meer wilt weten over de oude, Griekse verhalen. Alles wordt je duidelijk uitgelegd. Het is een dik boek en niet altijd even gemakkelijk. Daarom is dit eerder geschikt voor de wat gevorderde lezer, of voor hen die graag meer willen weten over de Griekse mythen.

Plaats een reactie